top of page

שכנוע לבוא לטיפול - אשתי מפחדת מכלבים אני אומר לה ללכת לטיפול אבל היא לא מקשיבה - מה לעשות?

לעיתים האנשים שקרובים אלינו מתמודדים עם קושי (חרדה, דיכאון, הפרעות אכילה וכו') ואנו חושבים שטיפול רגשי עשוי לעזור, אך לא יודעים איך לשכנע אותם. ראשית חשוב לזכור כי להכריח אדם ללכת לטיפול עשוי להוריד את סיכויי ההצלחה ועל כן נעדיף לעשות זאת בדרך שונה.

אז מה כדאי לעשות?

1. להעלות את הנושא בזמן נטרלי. לא מתחילים שיחה בנושא בדיוק אחרי התפרצות זעם/ חרדה/ חשיפה לגורם מפחיד וכו'. תזמו שיחה רגועה על כוס קפה שלא קשורה לאירועי היום.

2. אמפתיה- להזדהות עם הרגשות של האחר. לדוגמא: "אני מבין שכשאת רואה כלבים תחושת הפחד שלך כל כך גדולה שקשה לך מאוד נפשית".

3. בררו האם המצב הקיים מפריע לו/ה? האם קיימת מוטיבציה ורצון לשינוי? לדוגמא: "הפחד מכלבים מונע ממך לעשות דברים מסוימים?"או "היית רוצה לדעת איך להתמודד עם הפחד הזה?"

4. העלו אופציה של עזרה ושחררו. לדוגמא: "אם תרצי נברר איך אפשר לעזור לך להתמודד עם זה".

5. בלי כעס. נכון, זה מאוד מתסכל לראות מישהו שאתם אוהבים נמצא במצב נפשי לא טוב, אבל כעס לא יקדם אותו או אתכם. להיפך, במצבי כעס ותסכול המצוקה הנפשית רק תתגבר ועשויה להוביל להחמרה של המצב. חשוב לזכור כי לעיתים ההחלטה על טיפול מגיעה רק כמה שבועות אחרי שיחה כזו וזה לגיטימי, אז היעזרו בסבלנות. אך אם תעבדו לפי המלצות אלו תגבירו את הסבירות שהאם היקר לכם יקשיב וישתף פעולה.

במידה ונתקלתם בקשיים אתם מוזמנים להתקשר להתייעץ או לשלוח הודעה דרך העמוד ואעזור בשמחה.

bottom of page